Toch niet helemaal het goede Sinterklaascadeau?

06/12
2010
(EZPress) - De verkeerde cd van Sint gekregen? Een niet werkende mp3-speler? Te kleine sokken? Of is het cadeau gewoon niet helemaal naar de zin? Dat kan met Sinterklaas zomaar gebeuren.

Consuwijzer – het consumentenloket van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie – heeft de oplossing. Op de site staat een overzicht van wat de rechten van de consument zijn bij het ruilen van een product - http://www.consuwijzer.nl/Uitgelicht/Feestdagen_ConsuWijzer_pakt_alvast_uit

Aankoopbon

Bij veel winkels kunnen producten binnen een bepaalde tijd worden geruild. Maar dat mag alleen als het product niet gebruikt is en niet beschadigd. Geld terugkrijgen kan ook. En soms wordt een tegoedbon gegeven. Op de aankoopbon staan vaak de voorwaarden voor ruilen en geld terug.

Over Consuwijzer

Consuwijzer is het informatieloket van de overheid voor consumenten. Voor dit loket werken drie organisaties van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie samen. Dat zijn de NMA, de Consumentenautoriteit en de Opta. Klachten die binnenkomen bij Consuwijzer zijn een belangrijke bron van informatie voor toezichthouders om op te treden tegen misstanden.

De website van ConsuWijzer werd in 2009 ruim twee miljoen keer bezocht. Daarnaast beantwoordde de organisatie in 2009 ruim 100.000 vragen en klachten van consumenten over hun rechten beantwoord.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 6 december 2010, 07:31
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry