Bosbranden nabij LA aangestoken

04/09
2009
LOS ANGELES (ANP) - De bosbranden, die nog steeds nabij de Amerikaanse metropool Los Angeles woedden, zijn het gevolg van brandstichting. Dat maakte het Amerikaanse Staatsbosbeheer vrijdag bekend. De politie bracht kort daarna naar buiten dat nu ook onderzoek gedaan wordt naar de moord op twee brandweermannen. Zij kwamen om in de vlammen. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

De branden razen al meer dan een week ten noorden van de metropool. Pas sinds woensdag is het weer koeler, waardoor de brandweer grip op de brand heeft gekregen. Toch zal het vermoedelijk nog twee weken duren voor alle vlammen gedoofd zijn.

In totaal is tot nog toe 56.000 hectare bos verwoest. Meer dan tienduizend mensen moesten hun huizen verlaten. Meer dan zestig woningen gingen in vlammen op. Californië wordt elk jaar geteisterd door bosbranden, vooral veroorzaakt door hete en droge zomers. In 2007 woedden de ergste branden in de westelijke staat. Toen moesten 640.000 mensen hun huizen uit en gingen tweeduizend woningen in vlammen op. Negen mensen kwamen om.

Datum: vrijdag 4 september 2009, 06:52
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Huizen, Los Angeles, Noord-Holland, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry