Voorwaardelijke gevangenisstraf voor zware mishandeling

01/12
2010
Voorwaardelijke gevangenisstraf voor zware mishandeling

Arnhem – De rechtbank Arnhem heeft woensdag een 39-jarige vrouw veroordeeld tot 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 240 uur voor de zware mishandeling van een destijds 83-jarige man. De rechtbank heeft verdachte vrijgesproken van een poging doodslag op de man.

De vrouw had op 3 januari 2008 de man, bij wie zij regelmatig verbleef omdat zij zelf geen dak boven haar hoofd had, geschopt tegen diens lichaam, hem met een wandelstok geslagen tegen diens hoofd en lichaam, hem geduwd en hem door de woning gesmeten, waardoor de man ten val is gekomen.

De rechtbank heeft verdachte vrijgesproken van de poging doodslag, omdat zij het schoppen tegen het hoofd niet bewezen acht en de rechtbank van oordeel is dat eenmaal slaan met een wandelstok tegen het hoofd geen aanmerkelijke kans op de dood van het slachtoffer oplevert.

Bij haar strafmaat heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat inmiddels bijna drie jaar is verstreken sinds het delict en het feit dat de vrouw, die niet vast heeft gezeten voor dit feit, zich reeds vrijwillig heeft gemeld bij een kliniek.

Datum: woensdag 1 december 2010, 11:37
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry