Ereteken van Verdienste in goud voor Australische directeur Operaties

01/12
2010
De Australische luitenant-generaal Mark Evans heeft vandaag het Ereteken van Verdienste in goud ontvangen uit handen van Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm.

Evans ontving de hoge onderscheiding voor zijn sleutelrol in de onderlinge samenwerking tussen de Australische en Nederlandse militairen in Afghanistan en in het bijzonder in Uruzgan. `Gentlemen's word is enough to understand eachother and make things happen`, aldus Evans tijdens de ceremonie. 
De luitenant-generaal was vanaf het begin van de missie betrokken, eerst als commandant van alle Australiërs in Afghanistan en aansluitend als directeur Operaties van het Australische ministerie van Defensie. Evans speelde ook een belangrijke rol bij de snelle levering van de 76 door Nederland bestelde Bushmasters. Hierdoor kon het voertuig direct worden ingezet in Uruzgan.

Successen

Met de Australische partners zijn de afgelopen 4 jaar belangrijke successen geboekt met de zogenoemde 3D-benadering (Diplomacy, Defense and Development) in de ISAF-missie in Uruzgan. Australië zet dit werk nu voort met de Verenigde Staten in Combined Team Uruzgan. 
Nederland blijft betrokken bij de toekomst van Uruzgan door ontwikkelingactiviteiten, assistentie op bestuursgebied, civiele vertegenwoordiging in het Provinciaal Reconstructie Team en militaire ondersteuning aan de ISAF-missie.

Datum: woensdag 1 december 2010, 13:40
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry