DDoS-aanvallen te koop

01/12
2010
Zondag lag de website van Wikileaks plat toen het werd aangevallen door een DDoS-aanval. De krant De Pers schrijft vandaag dat dergelijke aanvallen gewoon gekocht kunnen worden op internet.

Bij een DDos (Distributed Denial-of-Service) worden verschillende geïnfecteerde computers gebruikt om een bepaalde website op te vragen waardoor de servers van die website het niet meer aankunnen en onbereikbaar worden.

De aanval van zondag werd gedaan door hacker ‘Jester' als protest tegen het feit dat Wikileaks documenten naar buiten bracht waarbij buitenlandse relaties en levens van militairen in gevaar werden gebracht volgens de ‘hacktivist'.

Je hoeft echter zelf geen hacker te zijn om een DDoS-aanval te starten want die zijn gewoon te koop op internet. Zo was er in China een site genaamd IMDDOS.org waar je aanvallen kon kopen voor ieder doel variërend in duur en complexiteit. IMDDOS is inmiddels offline maar er zijn ook andere sites te vinden zoals ddosservice.com

Omdat het riskant is om het op een website aan te bieden zijn er ook hackers die hun diensten via ICQ (chat) aanbieden zoals de hacker TuX doet. De beveiliging van de website bepaalt de hoogte van de prijs. De gemiddelde prijs is honderd euro per dag.

Een doe-het-zelf pakket bestaat ook op Hackddos.info koop je voor zo'n 577 euro software om zelf aanvallen uit te voeren. Enige technische kennis is wel vereist.

[Via De Pers]

Datum: woensdag 1 december 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: China

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry