Utrecht presenteert logo en plannen EYOF 2013 aan Europees Olympisch Comité

29/11
2010
29-11-2010

Op het congres van het European Olympic Commitee in Belgrado zijn afgelopen weekeinde de plannen gepresenteerd van het European Youth Olympic Festival (EYOF) dat in 2013 in Utrecht wordt gehouden. Een delegatie van de Nederlandse organisatie onthulde hierbij ook het officiële logo van het festival in 2013.

Celebrate Talent is de centrale boodschap voor het European Youth Olympic Festival Utrecht. Het logo, opgebouwd uit de vijf Olympische kleuren, refereert aan de Olympische vlam. De vijf opstijgende lijnen laten iets zien van sportbeleving, dynamiek en 'gaan voor het hoogst haalbare'.

Samenwerking centraal
In de plannen voor het EYOF 2013 speelt samenwerking met verschillende partners in Utrecht een grote rol. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen de gemeente en Jaarbeurs Utrecht.

Ook het Utrechtse onderwijs wordt nauw betrokken bij het internationale sportevenement. Zo is er ruimte voor stageplekken en worden educatieve programma’s rond het European Youth Olympic Festival 2013 Utrecht in lesprogramma's opgenomen. Daarnaast worden studenten betrokken bij de organisatie in de rol van vrijwilliger.

Namens de Stichting EYOF 2013 Utrecht waren in Belgrado aanwezig: Rinda den Besten (voorzitter), wethouder gemeente Utrecht, Anneke Raven, gedeputeerde provincie Utrecht, Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF en Toernooidirecteur Gerrit van Rijssen.

European Youth Olympic Festival 2013 Utrecht
Van zondag 14 tot en met vrijdag 19 juli 2013 brandt de Olympische vlam in Utrecht. Duizenden jonge topsporttalenten uit 49 Europese landen gaan zes dagen lang in negen sporten (atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen) de sportieve strijd met elkaar aan.

Het European Youth Olympic Festival is een multisportevenement voor talentvolle sporters uit Europa, dat eens in de twee jaar plaats vindt. Compleet met de mooiste Olympische tradities, zoals het Olympisch Dorp, de openings- en sluitingsceremonie en de Olympische vlam.

In 2011 vind het EYOF in Trabzon in Turkije plaats.

Op www.utrecht2013.com is meer informatie te vinden.

Datum: maandag 29 november 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Belgrado, Servi, Turkije, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry