Enorme fruitschaal voor gezond tussendoortje

22/11
2010
22-11-2010

De Cleophasschool ontvangt als eerste school in Overvecht een mega fruitschaal. Wijkwethouder Rinda den Besten reikt de schaal op donderdag 25 november aan de kinderen uit op het schoolplein. Daarna gaat de schaal 'op reis' langs andere basisscholen in de wijk. De Cleophasschool was de eerste school van Utrecht die fruitbeleid invoerde. Mede dankzij het dagelijks fruit eten is het overgewicht bij kinderen in Overvecht de afgelopen jaren enorm gedaald.

In Overvecht voerden alle voorscholen, peuterspeelzalen én alle basisscholen de afgelopen jaren fruitbeleid in. Dit betekent dat ruim 2700 peuters en kinderen nu iedere morgen in de 10-uur pauze fruit eten. Een aantal jaar geleden was dit heel anders; toen namen kinderen vaak ongezonde tussendoortjes mee.

Overgewicht gedaald

Rinda den Besten: `In vijf jaar tijd is het overgewicht bij kinderen in Overvecht gedaald van 27 procent naar 20 procent. Dit resultaat is in Nederland niet eerder behaald. De scholen met fruitbeleid speelden hierbij een belangrijke rol. We willen ze daarom graag in het zonnetje zetten en stimuleren om verder te gaan.` De grote fruitschaal staat symbool staat voor de invoering van het fruitbeleid. Albert Heijn sponsort het fruit bij dit evenement en bij de andere scholen.

Gezond Gewicht Overvecht
Het fruitbeleid is onderdeel van Gezond Gewicht Overvecht, dat is opgezet om overgewicht in Overvecht terug te dringen en een gezonde leefstijl te bevorderen. Naast het fruitbeleid vonden er de afgelopen vijf jaar vanuit Gezond Gewicht Overvecht ruim zeshonderd activiteiten plaats voor zowel kinderen, ouders als intermediairs.

Samenwerking
Gezond Gewicht Overvecht maakt onderdeel uit van het stedelijke programma Gezond Gewicht, waarbij de gemeente Utrecht samen met Agis Zorgverzekeringen en diverse organisaties gezonde voeding en beweging bij Utrechtse inwoners stimuleert. Zie voor meer informatie: www.utrecht.nl/gezondgewicht.

Datum: maandag 22 november 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry