Herman Koch ontvangt Leeslichteditie van Het diner

19/11
2010
DEN HAAG (EZPress) - Donderdagmiddag ontving auteur Herman Koch het eerste Leeslichtexemplaar van zijn bestseller Het diner. Dit gebeurde tijdens een culinair programma in bijzijn van Catherine Keyl, Joop Braakhekke en Rudolph van Veen. Het boek is een van de titels die op veler verzoek vanaf dit najaar deel uitmaken van de eenvoudige boekenreeks. Twee grote cateringorganisaties grijpen het evenement – niet toevallig op de Nationale Dag van de Cateringmedewerker - aan om hun intentie om laaggeletterdheid op de werkvloer aan te pakken, vast te leggen.

De lancering van de Leeslichtboeken vond plaats in Brasserie Rocks, opleidingscentrum voor hotelschoolleerlingen van het ROC van Amsterdam. Tijdens een walking dinner, introduceerde Catherine Keyl de nieuwe titels in de eenvoudige boekenserie. Herman Koch nam de eerste Leeslichtversie van Het diner in ontvangst en televisiekoks Rudolph van Veen en Joop Braakhekke vroegen aandacht voor het belang van de basisvaardigheden lezen en schrijven.

Lezen en schrijven in de cateringbranche

Anderhalf miljoen volwassenen in Nederland hebben grote moeite met lezen en schrijven. Van de Nederlandse beroepsbevolking is naar schatting zes procent laaggeletterd. Cateringorganisaties ISS Nederland en SAB Catering hebben op 18 november een intentieverklaring getekend waarmee zij aangeven de komende vijf jaar alles te willen doen om laaggeletterdheid in hun organisatie te bestrijden.

www.leeslicht.nl


//Einde bericht

Bron: Stichting Lezen & Schrijven

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 19 november 2010, 07:52
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry