Avatarbos in Nederland op kosten van James Cameron

17/11
2010
De Amerikaanse filmregisseur James Cameron heeft een deel van de opbrengsten van de film Avatar gebruikt om The Avatar Home Tree Initiative op te zetten. De stichting zal in vijftien landen op zijn kosten bossen aanplanten. Onder die landen valt ook Nederland.

In de film Avatar speelt bewondering en respect voor de natuur een belangrijke rol. Door het planten van een bos (in samenwerking met Staatsbosbeheer en Stichting wAarde) wordt aansluiting gezocht met de generatie jongeren die zich steeds vaker in een virtuele belevingswereld bevinden.
Op 17 november planten Amsterdamse jongeren in het Diemerbos bomen, die gezamenlijk zullen uitgroeien tot een Avatar-Hometree. Daarna zijn Nieuw Vennep en Zoetermeer aan de beurt. In april van volgend jaar wordt er in het Bentwoud zelfs een uniek Avatarbos gerealiseerd, compleet met zwerfpaden, droomplekken en landschapskunst.
Zelf kun je ook een AVATAR/Plant je Voort-certificaat kopen voor tien euro via de website. Voor deze tien euro wordt een boom geplant in het bos. Tevens maak je daarmee kans op een gratis DVD van de Avatar Extended Collector's Edition in 3 disc-uitvoering of één van de vele gadgets.

[Via Duurzaamnieuws]

Datum: woensdag 17 november 2010, 17:14
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Zoetermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry