Nieuw berichtensysteem van Facebook

16/11
2010
Sociale netwerksite Facebook komt met een eigen e-mailsysteem. Dit wordt een berichtendienst die meer is dan e-mail alleen. Na een stroom van geruchten over de Gmailkiller heeft Facebook CEO Mark Zuckerberg dit vannacht tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Eigenlijk behelst de aankondiging van Facebook een revisie van het al in Facebook bestaande berichtensysteem. Met de nieuwe dienst krijgt u zowel e-mail-als chatberichten als sms-berichten in één maibox. Ook wordt het eenvoudig om op berichten te reageren via het medium naar keuze. Volgens Zuckerberg wordt de dienst onvergelijkbaar met wat de concurrenten als Gmail en Yahoo! momenteel bieden. Het moet een minimalistische berichtendienst worden, informeel, snel, persoonlijk, simpel en kort.

Hoewel Zuckerberg ontkent dat het een e-maildienst is, wordt het wel mogelijk een e-mailadres aan te maken bij Facebook. De berichtendienst van Facebook moet de communicatie, makkelijker maken, ongeacht het gebruikte medium. Handig is dat Facebookgebruikers hun contacten vaak al in Facebook hebben. Berichten van bekenden in het de Facebookcontacten krijgen bijvoorbeeld voorrang op berichten van onbekenden. Van alle berichten en gesprekken wordt de hele geschiedenis bewaard.

Analisten beschouwen de aankondiging van Facebook als een reële bedreiging voor de bestaande e-maildiensten. Facebook heeft op dit moment ongeveer 500 miljoen gebruikers. Hiervan gebruiken 350 miljoen mensen de berichtendienst van Facebook met vier miljard verstuurde berichten per dag. Dit berichtenverkeer groeit harder dan het overige gebruik van Facebook.

De nieuwe berichtendienst van Facebook zal de komende maanden geleidelijk worden ingevoerd. In eerste instantie alleen op uitnodiging.

Datum: dinsdag 16 november 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry