European Youth Olympic Festival in 2013 deels op Jaarbeursterrein

15/11
2010
15-11-2010

Jaarbeurs Utrecht en de gemeente Utrecht werken samen om het European Youth Olympic Festival (EYOF), dat in 2013 in Utrecht gehouden wordt, deels op het Jaarbeursterrein te laten plaatsvinden. De directeur van Jaarbeurs Utrecht, George Zapantoulis en sportwethouder Rinda den Besten (tevens voorzitter van Stichting EYOF 2013 Utrecht) hebben vandaag hun handtekening gezet onder de intentieverklaring 'Evenement EYOF 2013'.

Rinda den Besten: “EYOF 2013 Utrecht is een uniek evenement en Utrecht is er klaar voor. Door een samenwerking met Jaarbeurs Utrecht kunnen wij het evenement EYOF 2013 Utrecht compacter aanbieden. Compacter, omdat alle sporten plaatsvinden op slechts zeven locaties, waaronder de Utrechtse Jaarbeurs. Bovendien bevinden zich op de Uithof en het University College twee dicht bij elkaar gelegen Olympische Dorpen”.

Van zondag 14 tot en met vrijdag 19 juli 2013 brandt de Olympische vlam in Utrecht. Duizenden jonge topsporttalenten uit 49 Europese landen gaan zes dagen lang in negen sporten (atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen) de sportieve strijd met elkaar aan.

Het EYOF is een multisportevenement voor talentvolle sporters uit Europa, dat eens in de twee jaar plaats vindt. Compleet met de mooiste Olympische tradities, zoals het Olympisch Dorp, de openings- en sluitingsceremonie en de Olympische vlam.

In 2011 vind het EYOF in Trabzon in Turkije plaats.

Datum: maandag 15 november 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Turkije, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry