Verslaafden in behandelcentrum vermoord

03/09
2009
CIUDAD JUAREZ (ANP) - Gewapende mannen hebben woensdag zeker zeventien cliënten van een behandelcentrum voor drugsverslaafden in het noorden van Mexico vermoord. Zij vielen de instelling in de stad Ciudad Juarez, niet ver van de grens met de Verenigde Staten, binnen, zetten de cliënten op een rij en schoten hen dood. Dat hebben veiligheidsfunctionarissen gezegd. Zeker drie mensen die in het centrum werden behandeld, raakten gewond. Het is onduidelijk wie de daders zijn. Drugsbendes hebben de instellingen voor verslavingszorg in Ciudad Juarez ervan beschuldigd handelaren van concurrerende bendes te beschermen.

De moordpartij is een van de ernstigste sinds president Felipe Calderon drie jaar geleden de drugsbendes de oorlog verklaarde. De autoriteiten hebben 10.000 militairen en agenten van de federale politie naar Ciudad Juarez gestuurd om door de straten van de stad te patrouilleren, maar zij konden de actie niet voorkomen.

In Morelia, hoofdstad van de westelijke deelstaat Michoacan, werd woensdag de plaatsvervangend politiecommandant, die twee weken geleden was benoemd, doodgeschoten. Zwaar bewapende mannen doodden hem op een drukke weg, niet ver van het hoofdbureau van politie.

Datum: donderdag 3 september 2009, 07:36
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Ciudad, Mexico, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry