Werkkostenregeling leidt tot extra kosten voor reders

03/11
2010
ROTTERDAM (EZPress) - De sociale partners in de zeevaart, waterbouw en zeevisserij hebben bij de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor de consequenties van de werkkostenregeling, waarvoor werkgevers per 1 januari 2011 kunnen kiezen.

Op grond van deze regeling, die een bundeling inhoudt van tal van afzonderlijke regelingen, kunnen werkgevers tot 1,4% van de loonsom onbelaste verstrekkingen doen aan hun werknemers.

De regeling bepaalt echter dat het verstrekken van maaltijden aan boord en van huisvesting belast dient te worden voor zover het deze 1,4% overschrijdt. Op dit moment zijn deze verstrekkingen onbelast. Door het grote aantal dagen aan boord dat zeevarenden doorbrengen zien de werkgevers in de zeevaart, waterbouw en zeevisserij zich geconfronteerd met een lastenstijging van minimaal € 14 mln. per jaar.

Maaltijden

Reders kunnen uiteraard niet afzien van het verstrekken van maaltijden aan boord of van huisvesting, zodat er geen mogelijkheden zijn om onder deze lastenverzwaring uit te komen. Tevens betekent dat dat alle andere 'leuke dingen voor werknemers' belast worden met 80%, te betalen door de werkgever. Te denken valt bijvoorbeeld aan een Kerstpakket of verjaardagsgeschenk.

Aanpassing

De sociale partners pleiten dan ook voor aanpassing van deze regeling en hebben een concreet voorstel daartoe ingediend bij de Vaste Kamercommissie voor Financiën, die vandaag begint met de mondelinge behandeling van het Belastingplan 2011, waar de werkkostenregeling een onderdeel van is.

//Einde bericht

Bron: KVNR

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 3 november 2010, 10:15
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry