Henry Meijdam voorzitter onafhankelijke commissie OV-chipkaart

03/11
2010
DEN HAAG (EZPress) - Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de heer Henry Meijdam aangesteld als voorzitter van de commissie die onder andere onderzoek gaat doen naar het dubbel opstaptarief bij het gebruik van de OV-chipkaart in de treinketen. Dat heeft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

De commissie Meijdam zal ook voorstellen doen voor een nieuwe landelijke organisatie met daarin de vervoerders, de decentrale overheden, consumentenorganisaties, de leverancier van de OV Chipkaart (TLS) en het rijk. Nu bijna overal met de kaart kan worden gereisd zal de commissie Meijdam bekijken hoe deze partijen de regie op het functioneren van de OV Chipkaart kunnen versterken. Het belang van de reiziger staat hierbij voorop.

De in begin oktober aangestelde Gerd Leers is kort na aanstelling benoemd als minister voor Immigratie en Asiel. De opdracht die de Commissie Leers zou krijgen wordt nu belegd bij voorzitter Meijdam. De heer Meijdam heeft ruime politiek-bestuurlijke ervaring op lokaal en provinciaal niveau op het gebied van financiën, ruimtelijke ordening en milieu. Momenteel is de heer Meijdam voorzitter van de VROM-raad. In samenspraak met voorzitter Meijdam worden de overige leden van de commissie aangezocht, waarna zij direct aan de slag gaan. Naar verwachting kan de Commissie Meijdam haar werkzaamheden in het voorjaar van 2011 afronden

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 3 november 2010, 06:41
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry