'Kom op tijd!' actieweek in Utrechts voortgezet onderwijs

29/10
2010
29-10-2010

Het gebeurt nog regelmatig dat leerlingen op het voortgezet onderwijs te laat op school komen en zo de les verstoren. Om de gevolgen van te laat komen onder de aandacht te brengen organiseert de gemeente Utrecht van 1 tot en met 5 november de 'Kom op tijd!' actieweek, waarbij alle scholen van het voortgezet onderwijs in Utrecht worden bezocht. Burgemeester Aleid Wolfsen en Onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp doen op 1 november de aftrap van deze actieweek. Zij staan bij twee scholen voor de deur om met leerlingen te praten over hoe belangrijk het is om op tijd op school te komen.

Leerlingen die regelmatig te laat komen verstoren hiermee niet alleen de les voor anderen, maar missen ook zelf een groot deel van de lesstof. Ouders en leerlingen beseffen vaak niet dat te laat komen ook onder verzuim valt. Met de 'Kom op tijd!' actieweek wil de gemeente leerlingen informeren over de regels van het te laat komen en de gevolgen hiervan.

Achttien scholen
In totaal doen achttien scholen uit het voortgezet onderwijs in Utrecht mee aan de actie. Tijdens de hele actieweek staan leerplichtambtenaren 's ochtends bij de voordeuren van de scholen om leerlingen op de gevolgen van te laat komen te attenderen.

Op maandag 1 november staat burgemeester Aleid Wolfsen om 8.15 uur bij het Globe College, Grebbeberglaan 7.

Wethouder Onderwijs Jeroen Kreijkamp staat op hetzelfde tijdstip bij de voordeur van het Wellant College, Theo Thijssen plein 32.

Datum: vrijdag 29 oktober 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry