Vrijspraak in moordzaak Alphen aan den Rijn

27/10
2010
Vrijspraak in moordzaak Alphen aan den Rijn

Den Haag, 27 oktober 2010 - Het gerechtshof in Den Haag heeft op 27 oktober 2010 een 41-jarige man vrijgesproken van de moord op Tamara Wolvers. Het Haagse hof is van oordeel dat niet met voldoende mate van zekerheid kan worden vastgesteld dat de verdachte het slachtoffer om het leven heeft gebracht.

In de zomer van 2006 is in Alphen aan den Rijn de 28-jarige Tamara Wolvers op uiterst gewelddadige wijze om het leven gebracht. De verdachte G., die eerder getrouwd is geweest met een tante van het slachtoffer, is in 2008 door de rechtbank Den Haag vrijgesproken voor de moord op het slachtoffer. Ook het hof in Den Haag is thans van oordeel dat, ondanks nieuw DNA-onderzoek, niet met voldoende mate van zekerheid kan worden vastgesteld dat de verdachte Tamara Wolvers van het leven heeft beroofd en dat de verdachte daarom dient te worden vrijgesproken.

Het hof heeft bij de beslissing onder meer overwogen dat resultaten van het in deze zaak verrichte DNA-onderzoek, deels en voor zover al als daderspoor aan te merken, hooguit als ondersteunend bewijs kunnen worden gebruikt en dan alleen nog indien dit bewijs voldoende ondersteuning vindt in ander wettig en overtuigend bewijs. Dit redengevend bewijs ontbreekt naar het oordeel van het hof.

Datum: woensdag 27 oktober 2010, 11:28
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry