Utrechts hout in stadhuis

26/10
2010
26-10-2010

Van Utrechtse boom tot Utrechtse tafel. Zie hier het onderwerp van de expositie 'iep' in het stadhuis. Stichting Tafelboom maakt tafels en gebruikt hiervoor het hout van gerooide Utrechtse bomen. Tafels waarvan het hout met de stad Utrecht verbonden is en blijft.

De Utrechtse kunstenaars Egbert Boerma, Jurrian van den Haak en Ruth van Andel - verenigd in Stichting Tafelboom - verwerken en gebruiken het hout van gerooide Utrechtse bomen op een duurzame manier: van het rooien, verzagen en drogen van het hout tot het vormgeven en maken van de uiteindelijke tafel. Elke tafel bevat een individueel document dat herinnert aan de locatie van de boom in de stad: een foto en een gedicht of een verhaal.

Stichting Tafelboom werkt nauw samen met de gemeente Utrecht als de leverancier van het hout. Ook faciliteert de gemeente, samen met de cultureel projectontwikkelaar ViaVinex, de werkplaats in Leidsche Rijn. Het hout ligt 'aan de lucht' te drogen in de Wood Chapel in het beeldenpark Leidsche Rijn. Verzaagd wordt het zo mogelijk eveneens in Utrecht.

Op de nieuwe website www.tafelboom.nl is het vanaf 5 november mogelijk om het traject van boom tot tafel te volgen.

De expositie 'iep' is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien op de begane grond, van woensdag 3 tot en met donderdag 25 november 2010.

Via de link kunt u een afbeelding bekijken.

Datum: dinsdag 26 oktober 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry