Brein achter berucht botnet aangehouden in Armenië

26/10
2010
Op verzoek van het Landelijk Parket is vannacht op het internationale vliegveld van Jerevan een 27-jarige Armeniër aangehouden, die vermoedelijk het brein is achter het beruchte Bredolab netwerk.

Dit netwerk is maandagmiddag door het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche neergehaald.  Bredolab is door cybercriminelen gebruikt om via Nederland wereldwijd virussen en spam te verspreiden.

Tijdens het neerhalen van het Bredolab netwerk bij een Nederlandse hosting provider heeft de verdachte gistermiddag verschillende pogingen gedaan om de controle over het botnet terug te krijgen. Toen dat mislukte deed hij een massale aanval met 220.000 besmette computers op het systeem van de hosting provider. Deze zogenoemde DDoS aanval kon worden beëindigd doordat in Parijs drie computerservers die de verdachte bij deze aanval inzette, werden afgesloten van het internet.

Inmiddels zijn meer dan 100.000 computergebruikers gewaarschuwd dat hun computer deel uitmaakt van een botnet. Het Team High Tech Crime heeft via internet 55 aangiftes gekregen van gedupeerde computergebruikers.

Datum: dinsdag 26 oktober 2010, 14:19
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Frankrijk, Parijs

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry