Android Market heeft 100.000 applicaties

26/10
2010
Google behaalt een belangrijke mijlpaal met het passeren van 100.000 apps die beschikbaar zijn in de Android Market applicatiewinkel.

Het bereiken van deze mijlpaal werd stilletjes aangekondigd door een berichtje op de Android Dev Twitter-account. Google heeft het bereik van de Android Marketplace onlangs vergroot tot ruim 20 landen, ook om meer ontwikkelaars te stimuleren eigen software te maken.

De apps zijn een belangrijk middel in de strijd met de concurrentie. Ondanks het indrukwekkende getal van 100.000 heeft Google hier nog een flinke weg te gaan in vergelijking tot Apple. Volgens Apple topman Steve Jobs heeft Apple in de App Store al meer dan 300.000 apps voor de iPhone beschikbaar. Toch is het groeitempo van de Android Apps enorm gezien het feit dat de mijlpaal van 50.000 stuks pas afgelopen april is gepasseerd. Er blijven voor Google nog een paar hobbels te nemen. Zo moeten de problemen worden ondervangen die er zijn als gevolg van de grote hoeveelheid verschillende Android-apparaten. Ook de betaalmogelijkheden met Google Checkout behoeven verbetering.

Via: TechEye

Datum: dinsdag 26 oktober 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry