Tevredenheid OM over ontvankelijk OM in zaak Sierra

25/10
2010
Het Openbaar Ministerie (OM) is zeer tevreden over de uitspraak in hoger beroep van het Gerechtshof Amsterdam vandaag waarbij het OM ontvankelijk is verklaard in de vervolging van de zaak Sierra, een zaak over vrouwenhandel en gedwongen prostitutie.

Het Amsterdamse Hof vernietigt het vonnis van de rechtbank Alkmaar omdat niet gebleken is dat bewust stukken zijn achtergehouden of dat de rechtbank is misleid. Daarom acht het hof de werkwijze van de officier van justitie niet zodanig laakbaar dat daar een niet-ontvankelijkheid van het OM op zou moeten volgen, ook gelet op de ernst van de feiten.

De rechtbank Alkmaar verklaarde het OM eerder, in november 2009, niet-ontvankelijk in zijn vervolging. De rechtbank kwam tot deze beslissing omdat, kort gezegd, sprake zou zijn van het bewust achterhouden van stukken door de officier van justitie. De rechtbank vond dat hiermee een ernstige inbreuk was gemaakt op de beginselen van een behoorlijke procesorde en dat sprake was van misleiding van de rechtbank.

Het OM stelde hoger beroep in tegen deze beslissing. Het OM was van mening dat geen sprake is geweest van het bewust achterhouden van stukken. In de visie van het OM had de rechtbank de zaak verder moeten vervolgen.

Het Gerechtshof Amsterdam heeft de zaak terugverwezen naar de rechtbank Alkmaar om de zaak alsnog te behandelen.

Datum: maandag 25 oktober 2010, 16:59
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Alkmaar, Amsterdam, Noord-Holland, Sierra

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry