KPN en Getronics ondertekenen gedragscode energie verbruik

21/10
2010
DEN HAAG (EZPress) - KPN en Getronics maken bekend dat ze onlangs tijdens een officiële bijeenkomst onder leiding van Eurocommissaris Mw Kroes, samen met andere telecomoperators en ICT toeleveranciers, een Gedragscode hebben ondertekend inzake de reductie van het energie verbruik van telecom apparatuur en datacenters.

Deze vrijwillige toezegging door de ICT industrie moet gaan resulteren in een jaarlijkse besparing van 25TWh in Europa voor breedbandgebruik en datacentra. Deze besparing zorgt er niet alleen voor dat Europa haar klimaatdoelstelling haalt, maar betekent ook een aanzienlijk voordeel voor de consument die een aanzienlijk deel van de ICT energie consumptie voor haar rekening neemt.

Verantwoord energie verbruik en groene ICT zijn enkele belangrijke pijlers van het duurzaamheidsbeleid van KPN en Getronics. Door middel van verantwoorde omgang met energie- en het realiseren van energiebesparing in het netwerk en datacenters, wil KPN een bijdrage leveren aan de aanpak van het klimaatprobleem. Het is KPN's doelstelling om in 2020 klimaatneutraal te zijn.

Dat de verantwoorde omgang met energie succesvol is, blijkt uit het feit KPN in juni 2010 verantwoordelijk was voor de grootste daling in CO2 uitstoot in Nederland van 27,9%.

KPN heeft in het afgelopen jaar berekend wat het effect is van energiezuinige apparatuur voor klanten. Door het inzetten van een vernieuwd ADSL modem bij klanten is in 2010 al het equivalent van gebruik van 1500 huishoudens bespaard.

Vanaf eind 2010 gebruikt KPN alleen nog maar groene stroom. Op dit moment is dat al 75%. De volgende stap is een verdere energiebesparing te realiseren bij onze klanten waaraan deze gedragscode en onze Green ICT diensten een belangrijke bijdrage levert.

//Einde bericht

Bron: KPN N.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 21 oktober 2010, 16:15
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry