Antivirusbedrijf verspreidt nep-virusscanner na hack

20/10
2010
De site van het antivirusbedrijf Kaspersky is zondag door hackers gekraakt waardoor gebruikers van de software drie uur lang doorverwezen werden naar een malafide website met nep-beveiligingssoftware.

Kaspersky bevestigde het nieuws tegenover het Britse ITPro en lieten weten dat ze de servers binnen 10 minuten offline hadden gehaald toen de kraak ontdekt werd. Ook claimt Kaspersky dat er geen persoonsgegevens zijn gekaapt. Onduidelijk is hoeveel gebruikers zijn geïnfecteerd met de namaaksoftware.

Malware-makers verspreiden vaker programma's die zich voordoen als antivirussoftware maar die zelf spyware bevatten. Dergelijke programma's worden meestal aangeboden via banners waarin de gebruiker wordt voorgehouden dat zijn computer ‘onveilig' of ‘geïnfecteerd' is.

In dit geval zou het programma 'Security Tool' gaan. Volgens Spyware-Review kan dit programma een computer vertragen of laten crashen en zorgt het voor pop-ups en waarschuwingen. Ook kunnen verzoeken vanuit de webbrowser worden gekaapt en worden gebruikers verleid tot het kopen van een 'volledige versie'.

Al eerder was de site van Kaspersky het mikpunt van hackers; zo wist in 2009 een hacker al gebruikersnamen en activatiecodes op te vragen.

[Via Tweakers.net]

Datum: woensdag 20 oktober 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry