Beddenspecialist Swiss Sense legt fundament voor verdere expansie

19/10
2010
`S-HERTOGENBOSCH (EZPress) - Beddenspecialist Swiss Sense in Uden standaardiseert zijn informatievoorziening en productieprocessen met de brancheoplossing Fit4Furniture van Ctac. Fit4Furniture is een combinatie van SAP voor Retail en de brancheoplossing XV Retail van SAP-dienstverlener Ctac. Swiss Sense schakelt Ctac bovendien in voor de implementatie van deze oplossingen, die worden gecompleteerd door Softbrick voor workforce-management en Ricoh voor documentmanagement. Swiss Sense legt hiermee het fundament voor verdere groei.

De oprichters van Swiss Sense, de familie Diks, zijn al sinds 1918 actief in het ontwikkelen en produceren van bedden en matrassen. Het bedrijf richt zich nu vooral op het ontwerpen en ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige boxsprings en matrassen. Vakmanschap, kwaliteit en innovatie staan hoog op de agenda van het bedrijf, evenals comfort en het gebruik van natuurlijke materialen. De organisatie is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid naar vijftig eigen winkels in Nederland, twee in Azië, een op Curaçao en vanaf december 2010 twee in België.

Om de groei van de afgelopen jaren te continueren en te stimuleren, startte Swiss Sense een onderzoek naar een nieuwe ERP-omgeving. Het bestaande systeem bood te weinig functionaliteit voor verdere groei en optimalisering van processen. Swiss Sense koos na een oriëntatie voor Fit4Furniture met de componenten SAP Retail ECC 6.0 in combinatie met XV Retail van Ctac. Fit4Furniture is een SAP-template toegespitst op de meubeldetailhandel. De meubelretailsoftware ondersteunt alle kernbedrijfsprocessen: het verkoopproces in de winkels, inkoop, logistiek, service en financiën.

XV Retail van Ctac werkt naadloos samen met het ERP-systeem van SAP. Deze multichannel-oplossing voorziet in productcontentmanagement, contentdistributie naar allerlei kanalen (waaronder Point of Sale, catalogus en webwinkel), informatie-uitwisseling tussen front- en backoffice, en e-businesstoepassingen.

Naast Fit4Furniture zet Swiss Sense Softbrick in voor workforcemanagement en Ricoh voor documentmanagement. De applicaties worden geïnstalleerd op een gevirtualiseerde infrastructuur op basis van HP-blades.

'Met de nieuwe omgeving zijn we in staat onze processen te standaardiseren en te optimaliseren, waardoor we de organisatie verder professionaliseren', zegt Camiel Wels, CFO van Swiss Sense. 'Dat is van belang met het oog op onze expansieplannen en onze sterke focus op kwaliteit en service aan klanten. Wij kozen voor de combinatie van SAP en Ctac, omdat deze twee partijen een oplossing boden met de functionaliteit en stabiliteit die wij zoeken tegen een concurrerende prijs. Bovendien brengt Ctac met Fit4Furniture veel branchekennis met zich mee. Dat biedt veel vertrouwen voor een succesvol project.'

//Einde bericht

Bron: Ctac

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 19 oktober 2010, 14:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Noord-Brabant, Uden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry