UIA faciliteert datacenters bij vestiging in regio Utrecht met kosteloze maatwerkservice

19/10
2010
UTRECHT (EZPress) - Het Utrecht Investment Agency (UIA) heeft een speciaal kosteloos servicepakket samengesteld, dat de vestiging van datacenters in de regio Utrecht vereenvoudigt. Dit servicepakket biedt kosteloze ondersteuning waarbij het zoeken en vinden van een geschikte locatie door middel van onderzoek en fact finding de basis vormt.

Hierbij houdt het UIA rekening met de hoge eisen op het gebied van brandveiligheid, beveiliging en elektriciteitsvoorziening. Daarnaast helpt het UIA datacenters met zaken als de aanvraag van een Hinderwetvergunning en het onderzoek naar een geschikte afvalafvoer en infrastructuur, en de toepassing van duurzame, bedrijfsmatige oplossingen.

Het UIA en zijn partners zien in de komst van datacenters naar de regio een stimulans voor de werkgelegenheid in het algemeen en de ICT-sector in het bijzonder. De groei van de ICT-sector heeft een positief effect op dienstverleners in diverse sectoren. Daarnaast zullen datacentra een spilfunctie hebben in het 'verglazen' van de stad. Dienstenaanbieders kunnen de lokale glasvezelverbindingen in het datacentrum koppelen aan de diverse backboneverbindingen naar andere knooppunten in het land, zoals de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Het UIA is de privaat-publieke organisatie in de regio Utrecht, die landelijk opererende ondernemingen kosteloos begeleidt bij hun vestiging in Utrecht en Amersfoort. Beide steden ontwikkelen zich steeds meer als ICT-hoofdsteden. Als economisch sterkste regio in Nederland leent Midden-Nederland zich bij uitstek voor de vestiging van ICT-bedrijven. Op dit moment loopt de datacentercapaciteit echter nog achter bij de groei van de ICT-sector. Reden voor het UIA om een speciaal servicepakket aan te bieden voor datacenters.

'De regio Utrecht, met de steden Utrecht en Amersfoort, profileert zich als het ICT-hart van Nederland', zegt Menno F. de la Vienne, directeur van het UIA. 'En bij een ICT-hart hoort voldoende carrierneutrale datacentercapaciteit. Daar is nog te weinig van in Midden-Nederland. Een datacenter heeft bovendien een aanzuigende werking op ICT-bedrijven van buiten de regio en zal zodoende de Utrechtse economie versterken. Het UIA wil het gebrek aan datacenters graag opheffen door vestiging in de regio Utrecht te vereenvoudigen. Met ons doelgerichte servicepakket kunnen we datacenters proactieve ondersteuning op maat bieden.'

Utrecht en Amersfoort vormen binnen Nederland ideale vestigingslocaties voor ICT-bedrijven. De provincie Utrecht behoort tot de best presterende economieën van Europa. Door de centrale ligging en de goede bereikbaarheid, zowel per auto als met het openbaar vervoer, ligt de nationale en internationale markt binnen handbereik. Utrecht ligt op slechts dertig minuten van Schiphol en het Centraal Station van de stad krijgt per dag twee keer zoveel reizigers te verwerken als de nationale luchthaven. ICT-bedrijven vinden aansluiting op kennis en innovatie binnen de snelgroeiende ICT-clusters van Utrecht en Amersfoort. Belangrijke andere reden voor vestiging hier is de aanwezigheid van hoogopgeleide ICT-professionals die voortkomen uit het hoger en universitair onderwijs in Utrecht. Daarnaast biedt de regio hoogwaardige en kwalitatieve kantoorlocaties die passen bij het innovatieve karakter van de ICT-sector.

Het UIA is een samenwerkingsverband tussen gemeente Amersfoort, gemeente Utrecht, provincie Utrecht en vijf private partners: De Waal Beheer, ASR Vastgoed, ING Real Estate, NS Poort en PingProperties.

//Einde bericht

Bron: Utrecht Investment Agency

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 19 oktober 2010, 11:16
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amersfoort, Amsterdam, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry