Veroordeling voor overval op taxichauffeur in Nijmegen

18/10
2010
Veroordeling voor overval op taxichauffeur in Nijmegen

Arnhem, 18 oktober 2010 – De rechtbank Arnhem heeft vandaag een 18-jarige man uit Arnhem en een 22- jarige man uit Duiven veroordeeld voor het plegen van een overval op een taxichauffeur in Nijmegen.

De 18-jarige man heeft het slachtoffer gedwongen een telefoon en geld af te geven. Beide mannen hebben het slachtoffer gezegd zijn zakken leeg te maken. De 18-jarige man heeft het slachtoffer in zijn gezicht gestompt en een pistool, of een daarop lijkend voorwerp, op het slachtoffer gericht en gezegd dat als het slachtoffer niet weg zou gaan, hij doodgeschoten zou worden.

In de tussentijd heeft de 22-jarige man de taxi doorzocht en daaruit een telefoon weggenomen. Nadat het slachtoffer weg was gegaan zijn beide mannen met de taxi weggereden. Beide mannen hebben een dag later in Ede ook kentekenplaten van een andere auto weggenomen.

De 18-jarige man is, conform de eis, veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren. Bijzondere voorwaarden hierbij zijn verplicht reclasseringscontact, een meldingsgebod en deelname aan gedragsinterventies. De man erkende alleen het slaan.

De officier van justitie had dezelfde straf geëist tegen de 22-jarige man. Gelet op het feit dat de 18-jarige man de geweldshandelingen heeft uitgevoerd en ook in het verleden soortgelijke feiten heeft begaan, heeft de rechtbank anders beslist.

De rechtbank heeft de 22-jarige man een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van 14 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren. Ook bij deze persoon gelden de bijzondere voorwaarden van verplicht reclasseringscontact, een meldingsgebod en deelname aan een gedragsinterventie.

De man ontkende en door de verdediging was vrijspraak bepleit.

Het slachtoffer had een vordering tot schadevergoeding ingediend van ruim € 3.000,-. De rechtbank heeft daarvan een bedrag van € 680,- toegekend nu het grootste deel van het gevraagde bedrag bestond uit schade die geleden was door het taxibedrijf en derhalve niet door het slachtoffer zelf.

Datum: maandag 18 oktober 2010, 09:46
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Duiven, Ede, Gelderland, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry