Zetacom boekt opnieuw succes bij lokale overheid met NEC

18/10
2010
ZOETERMEER (EZPress) - Drie gemeenten, Leerdam, Zederik en Giessenlanden, hebben gekozen voor vervanging van hun klassieke telefonie omgeving door een oplossing van Zetacom op basis van de SV8300 van NEC. Bij Leerdam en Zederik wordt bovendien een volledig nieuw IP netwerk geleverd. Met dit succes groeit het aantal gemeenten dat kiest voor de producten en diensten van Zetacom gestaag. 'Het afgelopen jaar leverden we al oplossingen op bij de gemeenten Heemstede, Landgraaf, Venray, Cranendonck, Horst aan de Maas en Smallingerland,' vertelt Zetacom directeur Dick Dompeling. 'Met NEC in ons portfolio werpt onze focus op de lokale overheid zijn vruchten af.'

De uitdaging

Hoewel Leerdam, Zederik en Giessenlanden momenteel reeds op diverse gebieden samenwerken, is nog niet in kaart gebracht hoe de toekomstige samenwerking eruit zal zien. De communicatieplatformen dienden daarom per gemeente 'stand-alone' te kunnen functioneren, waarbij iedere gemeente over een eigen telefooncentrale beschikt met bijbehorende telefoniste bedienposten, klantcontactcentrum en unified communications. Hierbij moest in elk geval de optie opengehouden worden de omgeving om te bouwen tot één transparante communicatiestructuur met gecentraliseerde toepassingen, in het geval de gemeenten zouden besluiten een verregaande samenwerking aan te gaan. Grote voordelen zijn dan onder andere te realiseren met een gedeeld klantcontactcentrum. Het concept Antwoord© gaat uit van een klantcontactcentrum (KCC) als betrouwbare en herkenbare ingang voor de gehele overheid. Kwaliteit van de dienstverlening is essentieel en inzicht in- en regelen van de bereikbaarheid spelen daarbij een cruciale rol. Bereikbaarheid en integratie met de Outlook agenda waren daarom de belangrijkste eisen waar de nieuwe oplossing aan moest voldoen.

De oplossing

Per gemeente bestaat de aangeboden oplossing uit een IP telefooncentrale, de SV8300 communicatieserver van NEC, met een geïntegreerd Unified Communications platform: Business ConneCT. Met deze toepassing hebben de gemeenten inzicht in de presence en bereikbaarheid van hun medewerkers en kan snel en efficiënt intern en met de inwoners van de gemeenten worden gecommuniceerd. Bovendien kan de eigen bereikbaarheid zowel handmatig als automatisch via de agendakoppeling geregeld worden zodat een optimale dienstverlening mogelijk is. Voor het beheer en uitgebreide rapportagemogelijkheden maken de drie gemeenten gezamenlijk gebruik van centrale applicaties: MA4000 System Management en MA4000 Expense Management. In totaal worden 450 IP telefoontoestellen geplaatst en iedere telefooncentrale beschikt over een eigen koppeling met het openbare telefoonnetwerk. Een tweetal locaties wordt voorzien van een IP DECT netwerk waarmee uitstekende interne mobiele spraakkwaliteit mogelijk is. De SV8300 onderscheidt zich onder andere door een zeer hoge betrouwbaarheid en flexibiliteit. Dit maakt het mogelijk om de drie stand-alone systemen eenvoudig te transformeren tot één transparant systeem. Mocht het IP WAN uitvallen, dan kunnen de drie systemen volledig zelfstandig doordraaien en is de beschikbaarheid van telefonie gegarandeerd. Ook de Business ConneCT applicatie kan gecentraliseerd worden waarbij het mogelijk is dat KCC medewerkers op de drie verschillende locaties alle inkomende oproepen gezamenlijk kunnen afhandelen. Inzicht in presence en bereikbaarheid helpen daarbij om de dienstverlening zo optimaal mogelijk in te vullen.

Over Zetacom

Zetacom is system integrator voor de zakelijke markt. Zetacom is gespecialiseerd in het implementeren van innovatieve tele- en dataoplossingen, waaronder telecommunicatiesystemen, contactcenters, netwerkinfrastructuren en -beveiliging. Met 120 medewerkers werkt Zetacom landelijk vanuit Zoetermeer (hoofdvestiging), Bleiswijk (logistiek centrum) en 's-Hertogenbosch (training centre) voor zowel de grootzakelijke markt als het MKB. Tot de opdrachtgevers behoren de overheid, industrie, dienstverlening, horeca, gezondheidszorg en transportsector, variërend van lokaal georiënteerde tot landelijke organisaties. Voor meer informatie: www.zetacom.nl.

//einde bericht

Bron: Zetacom

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: maandag 18 oktober 2010, 16:00
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Cranendonck, Friesland, Giessenlanden, Heemstede, Horst aan de Maas, Landgraaf, Leerdam, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Smallingerland, Venray, Zederik, Zoetermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry