Nationale online wervingsactie van donoren op NU.nl

18/10
2010
AMSTERDAM (EZPress) - De Donorweek start vandaag met een nationale online wervingsactie van donoren op NU.nl. Tijdens de 12 uur durende online actie roepen diverse BN`ers, waaronder Anita Witzier en Giel Beelen, Nederlanders op om donor te worden.

Via Twitter, mail, telefoon en radio-oproepen gaan de BN`ers aan de slag om orgaandonoren te werven. De bezoekers van NU.nl, dagelijks gemiddeld 1,3 miljoen, kunnen de BN`ers via een livestream op de site volgen en kunnen zich direct registeren. Ook is de actuele stand van het aantal nieuwe registraties in één oogopslag op de homepage te zien.

Martin Hersman, productmanager NU.nl: `Zo`n soort online wervingsactie hebben we nog niet eerder in Nederland meegemaakt. Het is geïnspireerd op de grote benefiet tv-programma`s waarin bekende Nederlanders in een telefoonpanel geld inzamelen voor een goed doel. Bijzonder aan deze actie is dat iedereen hier een actieve rol in kan hebben. Via Twitter met de hastag #Jaofnee, door het nieuws te delen met je vrienden en zelfs door je eigen artikel op NU.nl te plaatsen.`

Maar liefst elf BN`ers hebben hun agenda vrijgemaakt: Anita Witzier, Jasmine Sendar, Jochem Uytdehaage, Ellen ten Damme, Tygo Gernandt, Giel Beelen, Pia Dijkstra, Willie Wartaal, Dennis Weening, Barry Atsma en Kluun.

Je eigen artikel op NU.nl

Na het registeren in het Donorregister (met Ja of Nee) kunnen de bezoekers van NU.nl een online artikel met hun eigen naam en woonplaats aanmaken en dit artikel delen met vrienden via de sociale media.

Creatieve samenwerking

De campagne is het resultaat van een samenwerking van Marketing Partnerships Sanoma Digital, reclamebureau KesselsKramer en activatiebureau Noise. De Donorweek is een onderdeel van de campagne `Nederland zegt Ja`, een initiatief van VWS samen met acht gezondheidsfondsen en te vinden op www.jaofnee.nl

Op de andere dagen in de Donorweek zullen nog meer online media ingezet worden. Hyves geeft een nieuwe impuls aan de actie die in april heeft gelopen, SchoolBANK.nl en web-log.nl besteden er aandacht aan en YouTube vertoont op zaterdag in een branded donor omgeving een video met Willie Wartaal.

//Einde bericht

Bron: Sanoma Digital

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 18 oktober 2010, 12:17
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry