Antoinette Hertsenberg vreest voor bezuinigingen

14/10
2010
Antoinette Hertsenberg houdt haar hart vast nu er over bezuinigingen bij de pu- blieke omroep wordt gesproken. Ze ziet geen ruimte om te beknibbelen op het budget van haar programma Radar. “We willen het hoge niveau van Radar handhaven. Nu hebben we genoeg goede mensen op de redactie om dat te doen, maar met de bezuinigingen op komst zou dat kunnen veranderen. Ik zou dat een slechte zaak vinden, want Radar heeft écht een maatschappelijke taak”, zegt ze in Avrobode.

Hertsenberg denkt dat het belang van Radar groot is. “Het is een typisch programma zoals dat alleen bij de publieke omroep kan worden gemaakt: op een commerciële zender zou zo’n programma al snel botsen met potentiële adverteerders.”

De TROS-presentatrice is trots op het succes van Radar. “Wij bestaan nu zestien jaar, en trekken gemiddeld zo’n twee miljoen kijkers. Wij zijn daarmee niet het langstlopende consumentenprogramma, maar worden wel het best bekeken. Wat helpt, is dat we op een heel mooie tijd uitzenden, maar aan de andere kant hebben we dat dankzij klinkende resultaten ook zelf veroverd.“

Datum: donderdag 14 oktober 2010, 16:33
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry