Veroordeling voor verkrachtingen in Rotterdam

14/10
2010
Veroordeling voor verkrachtingen in Rotterdam

Den Haag, 14 oktober 2010 - Het gerechtshof in Den Haag heeft op 14 oktober 2010 in hoger beroep een 31-jarige man uit Rotterdam een gevangenisstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd. De man is schuldig bevonden aan twee verkrachtingen en een poging daartoe. Bovendien is hij veroordeeld voor huisvredebreuk en vernieling van een voordeur van een woning.

De man benaderde zijn slachtoffers ’s avonds op straat, begon een gesprekje met de vrouwen en liep een eindje met ze mee. Plotseling werd hij dan gewelddadig en trok de vrouwen de bosjes in. Eén van de slachtoffers achtervolgde hij tot in het portiek van haar woning, waar hij haar met grof geweld probeerde te verkrachten. In tegenstelling tot de rechtbank acht het hof in dat geval niet een voltooide verkrachting maar een poging tot verkrachting bewezen.

De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie eiste in hoger beroep een gevangenisstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de man eerder eveneens tot een gevangenisstraf voor de duur van zes jaar en tbs met dwangverpleging.

Datum: donderdag 14 oktober 2010, 10:02
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry