Sony introduceert Google internet-tv

13/10
2010
Google gaat gestaag door met het uitbreiden van zijn invloed in de online wereld. Eerst met zoekmachines, daarna met smartphones. Nu rukt Google samen met Sony op naar de woonkamer. Sony introduceert in de VS de eerste televisie met geïntegreerde Google TV.

De aankondigingen van Google TV volgen elkaar in een rap tempo op. Zo kondigde Logitech vorige week hun Revue set-topbox aan. Het voordeel van de Sony invulling is, dat Sony Google TV volledig in de televisie integreert. Geen extra kasjes en bijbehorende kabels en met één volledig geïntegreerde overzichtelijke afstandsbediening.

Ook kondigde Sony een blu-ray-speler met ingebouwde Google TV aan, bedoeld voor de liefhebber die zijn bestaande tv wil behouden. De blu-ray-speler wordt er wel duurder door, maar de meerprijs is vergelijkbaar met het kastje van Logitech.

Ook Intel is enthousiast over Sony's Goolge TV-oplossing aangezien het gebaseerd is op een Intel Atom-processor. Google TV zorgt voor een naadloze integratie van internet met de televisie. Het platform is eenvoudig te updaten als er nieuwe versies uitkomen. Ook is Google TV uitbreidbaar met downloadbare apps. In Nederland zullen we nog zeker tot volgend jaar moeten wachten voordat we de eerste Google TV-producten van Sony of anderen zien verschijnen.

Datum: woensdag 13 oktober 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry