Toerisme Utrecht van start

12/10
2010
12-10-2010

Er wordt hard gewerkt aan de vormgeving van Toerisme Utrecht, dat verantwoordelijk wordt voor de toeristische informatievoorziening, promotie en marketing van de stad Utrecht. Het plan van aanpak voor de nieuwe organisatie is door het college van burgemeester en wethouders goedgekeurd. Toerisme Utrecht neemt de plaats in van Utrecht Toerisme & Recreatie (UTR) die zich bezig hield met de toeristische marketing van stad én regio. Ronald Trum zal door de nieuwe Raad van Toezicht worden benoemd tot directeur van Toerisme Utrecht. Hij wil zijn nieuwe organisatie begin 2011 naar buiten toe presenteren.

Afgelopen jaar namen gemeente en provincie Utrecht in samenspraak met de Raad van Toezicht het besluit om per 1 januari 2011 te stoppen met de UTR. Om de toeristische promotie van de stad een nieuwe impuls te geven steunt de gemeente Utrecht de omvorming van UTR tot Toerisme Utrecht. Het gaat om een vernieuwde, kleinere toeristische organisatie met vijftien medewerkers. In Utrecht Toerisme zijn de VVV winkel, de activiteiten binnen RonDom, een marketing unit alsmede het Utrecht Convention Bureau ondergebracht.

Utrecht Toerisme staat onder leiding van Ronald Trum, al enkele jaren verantwoordelijk voor RonDom, dat in Utrecht de Domtoren exploiteert en bij tal van Utrechtse culturele initiatieven een rol speelt. Voorzitter van de nieuwe Raad van Toezicht is Liesbeth Karsten, Algemeen Directeur Kamer van Koophandel Midden Nederland. Alle zes leden van de Raad van Toezicht hebben banden met de stad via hun persoonlijke en/of werkkring. Zij vertegenwoordigen disciplines als cultureel erfgoed, marketing, financiën, retail, toerisme en recreatie.

Begin 2011 zal de nieuwe organisatie zich inhoudelijk presenteren aan de stad.

Datum: dinsdag 12 oktober 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry