RTL Nederland breidt filmactiviteiten fors uit

12/10
2010
RTL Nederland wil haar filmactiviteiten op nationaal en internationaal gebied fors uitbreiden. Het mediabedrijf kondigt dinsdag aan actiever bij te gaan dragen aan de ontwikkeling van Nederlandse films en te participeren in nieuwe Ameri- kaanse en Europese filmproducties. “Onze ambitie is om niet alleen het meest toonaangevende mediabedrijf te zijn, maar ook een sterke positie te verwerven in entertainment. Film vormt daar een belangrijk onderdeel van“, zegt directeur Bert Habets.

Voor de internationale markt is RTL Nederland een samenwerking aangegaan met filmdistributeur Dutcfh FilmWorks. “In 2008 hebben we onze eerste schreden gezet op filmgebied. Twee jaar later kijken we terug op een aantal mooie successen en dat smaakt naar meer. Daarom breiden wij onze activiteiten verder uit, zelfs tot over de grenzen. De stap om dat in partnership te doen met het sterke Dutch FilmWorks is essentieel en veelbelovend“, aldus Habets.

Sinds 2008 neemt RTL al deel in een aantal Nederlandse filmprojecten, waaronder De Gelukkige Huisvrouw, Komt Een Vrouw Bij De Dokter en Moordwijven.

Het eerstvolgende project dat aan deze reeks wordt toegevoegd is de filmversie van de hitserie Gooische Vrouwen, die in maart 2011 te zien is in de bioscoop. De film is een samenwerking tussen RTL en Talpa Fictie.

Datum: dinsdag 12 oktober 2010, 10:51
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry