Gemeente Utrecht opent gratis jongerenspreekuur over seksualiteit

01/09
2009
01-09-2009

Utrechtse jongeren kunnen vanaf donderdag 3 september voor informatie en advies rondom seksualiteit terecht op een nieuw inloopspreekuur van de GG&GD. Dit spreekuur is iedere donderdag van 17.00 tot 19.00 uur aan het Jaarbeursplein 17. Jongeren kunnen hier gratis, anoniem en zonder afspraak komen.

Een verpleegkundige van de GG&GD voert het spreekuur uit. Jongeren kunnen er komen met vragen over relaties, seks, anticonceptie, homoseksualiteit, (ongewenste) zwangerschap, de werking van het lichaam en soa’s. Het nieuwe inloopspreekuur is een aanvulling op het reeds bestaande spreekuur bij het ROC Midden Nederland aan de Vondellaan. Dit bestaande spreekuur is bedoeld is voor ROC-leerlingen; het nieuwe spreekuur is voor alle Utrechtse jongeren.

Voorlichtingscampagne SenseDe GG&GD organiseert de inloopspreekuren in het kader van de landelijke project Sense, gericht op het bevorderen van de seksuele gezondheid van jongeren. Dit initiatief komt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om tegemoet te komen aan de behoefte bij jongeren aan betrouwbare informatie over hun lijf, seks en relaties. Naast de spreekuren kunnen jongeren terecht op de website www.sense.info voor informatie of om te chatten met deskundigen. Informatie over andere Sense spreekuren in de provincie Utrecht is te vinden op www.sense.info/utrecht.

Datum: dinsdag 1 september 2009, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry