Verkiezing Gouden Televizier-Ring van start gegaan

01/09
2009
De verkiezing van de Gouden Televizier-Ring is dinsdagmorgen weer van start gegaan. Tot en met woensdag 30 september om 12.00 uur bepaalt het publiek via de website Televizier.nl welk tv-programma, welke presentatrice en presentator, welk jeugdprogramma en welk talent dit jaar een prijs verdienen. Ook de verkiezing van de Gouden RadioRing is gestart. De prijzen worden op 23 oktober uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Theater Carré in Amsterdam.

Na afloop van de verkiezing zijn er per prijs drie genomineerden. Alle genomineerden voor de televisie- en radioprijzen worden daags na afloop van de verkiezingen bekendgemaakt. De exacte data van de bekendmaking worden in een latere fase gecommuniceerd.

Vorige jaar won het tv-programma Mooi! Weer de Leeuw de Gouden Televizier-Ring. Yvon Jaspers en Paul de Leeuw werden verkozen tot tv-persoonlijkheden van het jaar en kregen beiden de Zilveren Televizier-Ster. Voor Paul de Leeuw was het de derde keer op rij dat hij de Zilveren Televizier-Ster won, en daarom mag hij dit jaar volgens de reglementen niet deelnemen aan deze verkiezing.

SpangaS won de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma van 2008. Yolanthe Cabau van Kasbergen won de voor het eerst uitgereikte Televizier Talent Award.

De Coen & Sander Show greep vorig jaar de AVRO Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma. Het Gouden Radio Oortje voor het beste radio-evenement werd gewonnen door 3FM Serious Request. Sophie Hilbrand en Giel Beelen werden verkozen tot de populairste radiopresentatoren en verdienden daarmee beiden de Zilveren RadioSter.

Datum: dinsdag 1 september 2009, 11:56
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry