Marktaandeel Internet Explorer onder 50 procent

05/10
2010
Microsoft doet er verstandig aan haast te maken met de introductie van Internet Explorer 9, want het gaat niet al te best met de huiseigen webbrowser. Volgens onderzoeksbureau StatCounter is het marktaandeel van Internet Explorer inmiddels onder de 50 procent gezakt.

StatCounter meet het gebruik van webbrowsers wereldwijd en volgens het onderzoeksbureau winnen Firefox en Chrome steeds meer aan terrein. Zo zou het marktaandeel van Internet Explorer in september 2010 gedaald zijn tot 49,87 procent. Firefox heeft inmiddels een marktaandeel van 31,5 procent en Google heeft het marktaandeel van zijn lichtgewicht browser Chrome in een jaar tijd weten te verdrievoudigen, van 3,69 procent in september 2009 naar 11,54 procent in de afgelopen maand.

Hoe anders was het twee jaar geleden nog, toen Internet Explorer zeker tweederde van de markt in handen had. De beslissing van de Europese Commissie om consumenten een keuze te geven welke browser door Windows gebruikt wordt, heeft volgens StatCounter een dramatisch effect gehad op het marktaandeel van Microsoft's browser. Dat is vooral te zien wanneer we naar het Europese marktaandeel van Internet Explorer kijken: dat is een stuk lager dan het wereldwijde marktaandeel, namelijk 40,26 procent. In de Verenigde Staten en Canada scoort IE nog bovengemiddeld met 52,3 procent.

Datum: dinsdag 5 oktober 2010, 17:14
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Canada, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry