CDA-congres breekt kijkcijferrecord

03/10
2010
Het CDA-congres waar de christende- mocraten zaterdag konden stemmen over politieke samenwerking met PVV en VVD heeft een kijkcijferrecord gebroken. Volgens de NOS, die tussen 9.50 en 17.50 live verslag deed op Nederland 1, keken nooit eerder in de geschiedenis van de Nederlandse tv zoveel mensen overdag naar een live tv-verslag van een politiek partijcongres. “Gemiddeld keken er over de hele dag 740.000 kijkers naar het live-verslag van de bijeenkomst in Arnhem“, aldus de NOS.

Tijdens de stemmingen, na vijf uur `s middags, liep het aantal kijkers op tot rond de 1,4 miljoen. “Ook het NOS Journaal van zes uur profiteerde mee van de grote belangstelling voor de gebeurtenissen in Arnhem. Normaal kijken er gemiddeld 930.000 mensen op zaterdag naar deze editie van het nieuws, gisteren waren dat er ruim 1,5 miljoen.”

Gewoonlijk is er veel minder aandacht voor politieke partijcongressen. “In 2005 volgden gemiddeld 270.000 kijkers het D66-congres, terwijl drie jaar geleden een VVD-congres 385.000 mensen voor de buis hield. Ook deze bijeenkomsten vonden overdag op zaterdag plaats.”

De bijeenkomst van de christendemocraten in Arnhem was op voorhand reeds historisch. Het was voor het eerst dat deze partij de leden raadpleegde over een onderhandelingsresultaat.

Datum: zondag 3 oktober 2010, 09:58
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Arnhem, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry