Firefox komt er niet voor de iPhone

30/09
2010
Mozilla zal geen Firefox-browser voor de iPhone maken. Wel komt er een synchronisatietool: Firefox Home.

Volgens Mozilla zijn er te veel technische en logistieke beperkingen om een Firefox-browser te maken voor de iPhone. Mozilla maakte dat deze week bekend in een blog over de plannen rond Firefox. Mozilla zal in plaats daarvan de aandacht richten op de Firefox Home software. Deze app voor de iPhone zorgt voor het synchroniseren van de Firefox bookmarks en tabs, met de functionaliteit die in Firefox 4 komt. Firefox 4 is de volgende versie van Firefox die nu in het bèta-stadium verkeert.

Firefox Home synchroniseert de tabs en bookmarks in één richting, van de desktopbrowser naar de iPhone en niet de andere kant op. Nog niet zeker is dat Mozilla ook een versie van Firefox Home gaat maken voor de iPad. Aan een versie voor de BlackBerry en Symbian-telefoons wordt wel hard gewerkt.

De door Mozilla ontwikkelde mobiele browser, die Fennec wordt genoemd, draait wel op het Android besturingssysteem. De ontwikkelingen aan Fennec lopen in de pas met die van de desktopbrowser. Vorige maand verscheen de eerste bèta-versie van Fennec 4. Firefox Home voor de iPhone is beschikbaar in de iTunes App Store.

Via: Macworld

Datum: donderdag 30 september 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry