Orkaan Jimena op weg naar Mexico

01/09
2009
LOS CABOS (ANP) - Orkaan Jimena is in de nacht van maandag op dinsdag aangezwollen tot een storm van categorie vijf, de zwaarste schaal om de kracht van orkanen te meten. Dat heeft het Amerikaanse orkanencentrum in Miami gemeld. Jimena is met windsnelheden van 250 kilometer per uur op weg naar Mexico, maar zal naar verwachting niet meer zo sterk zijn als de storm dinsdagavond aan land komt. Dat gebeurt vermoedelijk in Baja California.

Toeristen in dat gebied besluiten veelvuldig hun vakantie vroegtijdig af te breken. De vakantiegangers vrezen dagen vast te zullen zitten zodra de orkaan aan land komt. De autoriteiten hebben de inwoners van het gebied opgeroepen zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van Jimena. Tienduizend mensen zijn geëvacueerd.

Overstromingen

Er wordt naast de stevige wind ook veel regen voorspeld. Door de droogte van de afgelopen tijd kan de grond de regenval waarschijnlijk niet aan, waardoor ook gewaarschuwd wordt voor overstromingen.

De haven van Cabo San Lucas is uit voorzorg gesloten, hoewel de orkaan daar waarschijnlijk niet overheen zal razen. Ook is een top van de de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD) verplaatst van Los Cabos naar Mexico-Stad.

Datum: dinsdag 1 september 2009, 07:09
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Mexico, Miami, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry