Digitale boeken zetten kinderen aan tot lezen

29/09
2010
Uit onderzoek van de Amerikaanse boekuitgever Scholastic blijkt dat kinderen graag digitale boeken lezen en zeggen vaker te zullen lezen als ze een e-reader hadden.

Scholastic (uitgever van de Harry Potter-boeken in Amerika) deed het onderzoek om de leesgewoonten van kinderen in het digitale tijdperk in kaart te brengen. Dat de digitale technologie in het voordeel van de kinderen kan worden gebruikt om ze aan het lezen te krijgen kwam voor de onderzoekers als verrassing. Ze waren verbaasd dat e-readers en tablet pc's niet alleen interessant waren voor de kinderen omdat ze er games op konden spelen maar ook vanwege de leesmogelijkheden.

Het onderzoek werd gehouden onder 2000 kinderen en hun ouders. 25 procent van de ondervraagde kinderen hadden al eens een boek op een digitaal apparaat gelezen. De rest liet weten dit erg graag te willen. 6 procent van de ouders bezat een e-reader of tablet pc met boekfucntie en 16 procent liet weten binnen een jaar eentje te gaan kopen. Van de kinderen in de leeftijd 6-17 jaar gaf tweederde echter aan liever traditionele, geprinte boeken blijven lezen.

[Via De Telegraaf]

Datum: woensdag 29 september 2010, 17:14
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry