Trekhaak gezocht in stadhuis

27/09
2010
27-09-2010

'Trekhaak Gezocht'. Onder dit motto liftte theatermaker Tjerk Ridder eerder dit jaar op een wel heel opmerkelijke manier door Europa: met een caravan op reis, maar zonder auto. Met de drie Culturele Hoofdsteden van Europa 2010, het Duitse Ruhrgebied, het Hongaarse Pécs en het Turkse Istanbul als ankerpunten. In het stadhuis een fotografisch verslag van deze reis.

Trekhaak Gezocht (internationale titel: The Caravan Hitchhiking Project) is een symbolische, verbindende Europese reis, waarmee Tjerk Ridder, Teckel Dachs en Peter Bijl wilden laten zien dat je altijd anderen nodig hebt om verder te komen: 'You need others to keep you going'.
Verder gesleept door 53 chauffeurs, legden de Utrechtse kunstenaars in ruim 2 maanden tijd 3.500 kilometer af, van Utrecht tot de Balkan. Ze hielpen hun liftgevers hierbij zelf ook verder op weg, door onderweg naar hun dromen te vragen en deze na afloop in 'ingeblikte' vorm aan hen mee te geven.
De verhalen, ervaringen, dromen en ontmoetingen van onderweg vormen de basis van de tentoonstelling. Naast de afgelegde route is te zien hoe er in de diverse media (TV, internet, kranten etc.) in alle acht landen is gereageerd op het project. Ook geeft de expositie aandacht aan wat het betekent om Europese culturele hoofdstad te zijn.

De tentoonstelling wordt op zondag 31 oktober tijdens de Culturele Zondag No Label afgesloten met de muzikale theatervoorstelling 'Trekhaak Gezocht - Een theatrale roadmovie', waarvoor Tjerk Ridder zijn reis gebruikt als inspiratiebron.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en van woensdag 6 oktober tot en met de Culturele Zondag NoLabel op zondag 31 oktober 2010, te zien gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht). Tijdens de Culturele Zondag NoLabel staat de caravan waarmee de reis is afgelegd voor de deur van het Stadhuis.

Datum: maandag 27 september 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry