Ateliergroep Tij in stadhuis

27/09
2010
27-09-2010

Poëzie als inspiratiebron voor beeldende kunst. Met de expositie `Een uur poëzie`, tonen tien Utrechtse kunstenaars, verenigd in Ateliergroep Tij, hoe tien gedichten van Gerrit Luidinga uitgangspunt zijn voor hun beeldend werk. Met deze expositie viert Ateliergroep Tij het dertigjarig jubileum in het Utrechtse stadhuis.

Ateliergroep Tij is opgericht in 1980. Vijf bevriende studenten aan de Kunstacademie wilden in één gebouw niet alleen bezig zijn met hun eigen werk maar ook elkaar inspireren, stimuleren en met een jaarlijkse expositie hun werk tonen. Deze formule werkt nu al dertig jaar. Op dit moment bestaat de Ateliergroep, gevestigd aan de Van Heutszstraat, uit tien Utrechtse kunstenaars: Baldin, Hans van Barneveld, Frans Boon, Hans Dillesse, Basher, Hank Kruidhof, Ellen Menschaar, Arie van de Pol, Vera Pouw en Leonieke Rammelt. Zij lieten zich voor deze tentoonstelling inspireren door de gedichten van Gerrit Luidinga. Resultaat: een diversiteit aan technieken en stijlen met als bindende factor poëzie.

De expositie 'Een uur poëzie' is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien op de eerste verdieping, van woensdag 6 tot en met woensdag 27 oktober 2010.

Datum: maandag 27 september 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Barneveld, Gelderland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry