Franse downloaders ontvangen eerste waarschuwing

24/09
2010
Binnenkort ontvangen tienduizenden Franse downloaders de eerste waarschuwing per post, de eerste stap van de omstreden `three-strikes-out’-wet.

De ‘three-strikes-out'-wet is deze week ingegaan en houdt in dat downloaders drie waarschuwingen krijgen wanneer ze auteursrechtelijk materiaal downloaden. De eerste waarschuwing heeft nog geen directe consequenties, bij de tweede worden ze tijdelijk afgesloten en bij de derde waarschuwing worden ze volledig afgesloten. Momenteel zullen er al 40.000 downloaders worden gewaarschuwd en worden er dagelijks de gegevens van zo'n 10.000 downloaders opgevraagd. Over een paar weken moeten dat er naar verluidt 150.000 zijn.

Internetproviders zijn genoodzaakt mee te werken aan de uitvoering en dienen daardoor de IP-adressen van de downloaders vrij te geven. Trident Media Guard die de wet uitvoert verkrijgt ook IP-adressen door torrents te downloaden en vervolgens bij te houden wie ook verbinding maakt met de torrent. Naar verwachting worden de eerste downloaders in Frankrijk binnen een aantal maanden afgesloten.

[Via NU.nl]

Datum: vrijdag 24 september 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Frankrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry