Utrecht zet in op meer (inter)nationale congressen in de stad

23/09
2010
23-09-2010

Om Utrecht als (inter)nationale congresstad te promoten heeft de gemeente met steun van de provincie het Utrecht Convention Bureau (UCB) opgericht. Het nieuwe bureau geeft onafhankelijk advies en ondersteuning aan de Utrechtse kennisinstellingen bij het binnenhalen van congressen. Het promoten van het zakelijk tourisme in de stad is van economisch belang en past in het profiel van Utrecht stad van Kennis en Cultuur. De presentatie van het Utrecht Convention Bureau vindt plaats op maandag 27 september op het stadhuis van Utrecht.

De aanwezigheid van grote en gerenommeerde kennisinstellingen als Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Hogeschool Utrecht, het RIVM, TNO en het Sciencepark in de Uithof biedt een uitstekende uitgangspositie om congressen binnen te halen. Marktverkenning wijst uit dat met een betere promotie van de stad het belang van Utrecht als congresstad nog kan toenemen.

Wethouder Mirjam de Rijk, verantwoordelijk voor stadspromotie, wil de kansen voor Utrecht beter benutten. `Congressen spelen een belangrijke rol bij internationale kennisoverdracht. Ze geven glans aan Utrecht als stad van Kennis en Cultuur. Utrecht met haar mooie binnenstad en uitstekende accommodaties heeft congresgangers veel te bieden. Zelf vind ik het ook gewoon leuk als je in de Utrechtse binnenstad Frans, Duits, Engels, Italiaans en Chinees hoort spreken. En laten we niet vergeten: congresgangers zijn door hun verblijf en uitgaven ook economisch van belang voor de stad.`
Het nieuwe Utrecht Convention Bureau (UCB) ondersteunt wetenschappers en kennisinstellingen die zich sterk maken om hún Europese of zelfs mondiale congres naar Utrecht te halen. Stad en provincie willen deze ‘Utrecht ambassadeurs’ helpen door ze middels het UCB van onafhankelijk advies te voorzien over het binnenhalen van congressen, over de in Utrecht beschikbare accommodaties en voorzieningen. Het UCB heeft daarvoor een praktische handleiding ontwikkeld voor de organisatie van (inter)nationale congressen in de stad. Daarnaast heeft zij o.a. de beschikking over een ‘bidfonds’ waaruit onder meer bidboeken en site-inspecties worden bekostigd.

Presentatie Utrecht Convention Bureau
De lancering van het Utrecht Convention Bureau vindt maandag 27 september plaats om 17.00 uur in de kleine trouwzaal van het stadhuis aan de Korte Minre Broederstraat 2. Bij die gelegenheid wordt het eerste exemplaar van het handboek 'Congressen in Utrecht' overhandigt aan prof. dr. F. Miedema, decaan en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht.

Datum: donderdag 23 september 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry