CBS: Tweede raming tweede kwartaal 2010: economie groeit 2,2 procent

23/09
2010
DEN HAAG (EZPress) - De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2010 met 2,2 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Deze tweede raming van de economische groei komt 0,1 procentpunt hoger uit dan de eerste raming van 13 augustus.

Aan de productiekant is vooral de groei van de uitzendbranche hoger ten opzichte van de eerste raming. De productie van de industrie, de overheid en de bouwnijverheid is opwaarts bijgesteld en die van het vervoer neerwaarts. Door de bijstelling is de forse krimp van de bouwnijverheid iets minder groot geworden.

Aan de bestedingenkant is de krimp van de investeringen iets kleiner geworden. De groei van de consumptieve bestedingen van huishoudens is lager dan eerder was geraamd. Ten opzichte van de eerste raming is het handelssaldo goederen lager en het handelssaldo van de diensten hoger.

Kwartaal-op-kwartaalgroei 1,0 procent

De Nederlandse economie groeide in het tweede kwartaal met 1,0 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Hierbij is rekening gehouden met werkdag- en seizoenseffecten. Deze kwartaal-op-kwartaalgroei is 0,1 procentpunt groter dan bij de eerste raming

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 23 september 2010, 09:56
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry