Marine pakt uit op Wereldhavendagen

31/08
2009
De Koninklijke Marine geeft dit weekend met demonstraties, varend en vliegend materieel acte de présence op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Bezoekers maken tijdens dit evenement kennis met het havenwezen, de maritieme wereld en de wereld van de marine.

Het amfibische transportschip Hr. Ms. Johan de Witt ligt als blikvanger afgemeerd aan de Parkkade en is opengesteld voor het publiek. Ook kan iedereen een kijkje nemen op de onderzeeboot Hr. Ms. Zeeleeuw, het torpedowerkschip Hr. Ms. Mercuur, het duikvaartuig Hydra en de havensleepboot Rotte.

Verschillende demonstraties 
Het Korps Mariniers presenteert zich op de kade met een mariniersdorp inclusief klimtoren. In een brugsimulator staan bezoekers virtueel aan het roer van een marineschip. Duikers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie laten in een watertank diverse demonstraties zien.

Een Lynx-helikopter van het Defensie Helikopter Commando voert een search and rescue operatie uit en special forces van het Korps Mariniers laten zien hoe zij een schip boarden. Ten slotte demonstreren diverse varende en vliegende eenheden hoe een counterdrugsoperatie te werk gaat.

Programma 
Van vrijdag 4 september tot en met zondag 6 september zijn de diverse schepen, demonstraties en doe-activiteiten op de kade te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie over de Wereldhavendagen, de diverse deelnemers en het programma, is te vinden op: http://www.wereldhavendagen.nl

Datum: maandag 31 augustus 2009, 18:09
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry