Nog twee aanhoudingen voor gewapende overval Enkhuizen

21/09
2010
De politie heeft nog twee verdachten aangehouden op verdenking van het medeplegen van c.q. medeplichtigheid aan een gewapende overval op een supermarkt in Enkhuizen, op 26 april 2010. Zij zouden informatie hebben verstrekt die de latere overvallers hebben gebruikt tijdens de overval. Eerder werden al vier verdachten aangehouden voor de overval, twee van hen zijn reeds veroordeeld.

Van deze vier andere verdachten zouden er drie de daadwerkelijke overval hebben gepleegd. Een vierde zou de chauffeur zijn geweest. Bij de gewelddadige overval werden 7 personeelsleden en een leverancier bedreigd met een vuurwapen. Daarnaast werd een stroomstootwapen daadwerkelijk gebruikt. De slachtoffers werden vastgehouden, een aantal van hen werd ook vastgebonden.

De persoon die de kluis openmaakte en de chauffeur zijn door de Alkmaarse rechtbank op 10 augustus veroordeeld tot respectievelijk 36 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk, en 16 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk. De andere twee verdachten staan op 12 oktober op zitting. Eerder werd gemeld dat dit de inhoudelijke behandeling zou zijn, maar het betreft een pro forma-zitting.

De 20-jarige man uit Alkmaar zit nog in voorlopige hechtenis. De 19-jarige vrouw is heengezonden, zij is nog wel verdachte.

Datum: dinsdag 21 september 2010, 13:04
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Alkmaar, Enkhuizen, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry