Bibliotheken willen Wikipedia verbeteren

20/09
2010
Wikipedia kan beter, betrouwbaarder en interactiever. Dat is de insteek van Een proef van die de Vereniging Openbare Bibliotheken samen met Wikimedia gaat houden, moet Wikipedia beter, betrouwbaarder en interactiever maken. De boeken die als bron dienen voor de informatie van het artikel op Wikipedia kunnen vervolgens via de bibliotheek worden geleend. Dit liet directeur Kees Haman van de bibliotheek in Vlissingen zaterdag weten.

De proef start in Vlissingen en moet het publiek ook wijzen op de sterke en zwakke punten van Wikipedia. In een eerder onderzoek kwam naar voren dat mensen meer vertrouwen hadden in Wikipedia dan in kranten. De bibliotheek is echter van mening dat die betrouwbaarheid nog wel beter kan.

Kees Haman wil via Wikipedia de collectie van het Zeeuws Maritiek MuZEEum presenteren. Aan de pagina worden onderwerpen en objecten gelinkt die in het muZEEum te zien zijn waardoor er een wisselwerking ontstaat tussen de oude en nieuwe media. Het presenteren van de collectie via Wikipedia leidt volgens de directeur tot meer bezoekers van musea en bibliotheken.

[Via NU.nl]

Datum: maandag 20 september 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Vlissingen, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry