Herinneringsmedaille voor kwartiermakers RDTF

16/09
2010
De 80 militairen en burgers die van april tot augustus de inzet van de Redeployment Taskforce (RDTF) in Uruzgan voorbereidden, hebben vandaag in Apeldoorn de Herinneringsmedaille Vredesoperaties ontvangen. De kwartiermakers ontvingen de decoratie uit handen van onder anderen de Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm.

Van Uhm: “U vertrok in april naar Afghanistan voor een schijnbaar tegenstrijdige taak: een begin maken met de afbouw, terwijl de opbouwmissie nog volop bezig was. Afbouwen en opbouwen tegelijk, een bijna onmogelijke taak, maar u hebt hem uitstekend vervuld.” Hij gaf aan dat met de medaille Defensie haar waardering uitspreekt voor de inzet van de militairen. De relaties van de militairen ontvingen voor hun steun tijdens de uitzending een verzilverd roosje of het speciale kindermedaillon.

Voorhoede

De gedecoreerde militairen vormden het Materiel Inventory Diagnostic Quartermaster Team (MIDQT) en het Genie Taakteam. Deze teams vormden de voorhoede van de RDTF, de eenheid verantwoordelijk voor het terughalen van het Nederlandse materieel uit Afghanistan. Het Genie Taakteam was verantwoordelijk voor de opbouw van de zogenoemde innamestraten, waar het materieel van de Task Force Uruzgan word ingeleverd en geregistreerd. Niet alleen werd het materieel geteld, ook hebben de teams de technische staat bepaald, geregistreerd en vervolgens de transportprioriteit bepaald.

Datum: donderdag 16 september 2010, 17:13
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Apeldoorn, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry