Twaalf jaar cel voor doodslag Helmond

15/09
2010
Twaalf jaar cel voor doodslag Helmond

’s-Hertogenbosch, 15 september 2010 - De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft een 48-jarige man veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor doodslag op een man uit Helmond. Ook moet de verdachte een schadevergoeding van ruim 6700 euro betalen.

De verdachte bracht in zijn eigen woning in oktober 2009 in Helmond een eveneens 48-jarige man om het leven. Hij heeft met een kloofbijl excessief geweld uitgeoefend op vooral het hoofd van het slachtoffer. De rechtbank vindt de verklaring van de verdachte niet aannemelijk dat een derde persoon de bijl aan het slachtoffer zou hebben aangereikt. Ook is niet aannemelijk dat het slachtoffer hem met de bijl belaagde en hij zich er tegen moest verweren. Verder acht de rechtbank het ongeloofwaardig dat de man uit angst handelde voor de aanwezigheid van een vuurwapen bij het slachtoffer.

De verdachte heeft het slachtoffer op zeer gewelddadige en gruwelijke wijze om het leven gebracht. Volgens de rechtbank moet het voor de nabestaanden extra traumatisch zijn geweest om te vernemen wat het slachtoffer heeft moeten meemaken. Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank er strafverzwarend mee rekening gehouden dat de verdachte al eerder voor een poging tot moord is veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en recent is veroordeeld voor geweldsdelicten. De rechtbank houdt er anderzijds licht strafmatigend rekening mee dat niet kan worden uitgesloten dat de verdachte eerder die dag in zijn woning door het slachtoffer met een vuurwapen is bedreigd.

De rechtbank spreekt de man vrij van moord, omdat er geen sprake was van voorbedachten rade. Daarbij overweegt de rechtbank dat er geen bewijsmiddelen zijn die voldoende wijzen op een reëel moment van bezinning bij de verdachte.

Datum: woensdag 15 september 2010, 13:59
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Helmond, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry