Oprichter Facebook vindt kritiek overtrokken

14/09
2010
Oprichter van Facebook Mark Zuckerberg (26) vertelt aan The New Yorker magazine dat mensen die zich zorgen maken over privacy en aanverwante zaken, alles wat Facebook fout zou doen behoorlijk opblazen.

Vorig jaar zouden de privacy-instellingen worden aangepast van de sociale netwerksite, met inmiddels meer dan 500 miljoen gebruikers, waarbij persoonlijke informatie makkelijker openbaar zou kunnen komen.

Mark Zuckerberg zegt zich te realiseren dat ze waarschijnlijk nog een lange tijd kritiek te verduren zullen hebben maar dat hij het ziet als het juiste pad. Al eerder heeft de Facebook-oprichter gezegd de wereld meer open te willen maken.

Facebook ligt geregeld onder vuur omdat de gegevens van de gebruikers van de website niet goed genoeg beschermd zou worden. In maart werd Engeland nog een meisje van 17 verkracht en vermoord doordat ze iemand ontmoette op Facebook, de man van 33 deed zich voor als een tiener en heeft levenslange gevangenisstraf.

De moeder van het slachtoffer heeft geen goed woord over voor Mark Zuckerberg en vindt dat privacy zeer belangrijk is en dat Facebook de verantwoordelijkheid heeft om de privacy van kwetsbare jongeren te beschermen. Als dat was gebeurd dan had haar dochter misschien nog geleefd zo stelt zij.

[Via Telegraph.co.uk]

Datum: dinsdag 14 september 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry